Global Bønnedag

Bønnetjenesten for Norge arrangerer Global bønnedag i tilknytning til pinsen.

Kristelig Pressekontor 100 år

KPK (Kristelig Pressekontor) markerte sitt 100-årsjubileum i Oslo torsdag i forbindelse med KPKs generalforsamling. Jubileet ble feiret i nærvær av representanter for eierorganisasjonene, tidligere og nåværende medarbeidere og representanter for pressen. Til jubileet forelå et jubileumsskrift som inneholder viktige deler av KPKs historie.

JesusKvinner med 40 dagers bønn

Palmesøndag gikk JesusKvinner i gang med 40 dagers bønn for korsets kraft over Norge og de øvrige nordiske land. De 40 dagene munner ut i JesusKvinner Nordisk 2014 og samlingen fredag kveld 23. mai i Trefoldighetskirken i Oslo.

Deler ut bibler til alle i Finnmark

Ungdom i Oppdrag har satt seg som mål i løpet av to uker i oktober å dele ut en bibel til alle hjem i Finnmark. Representanter for organisasjonen skal gå fra dør til dør i fylket og tilby alle en bibel. Målet er å skape blest om Bibelen og hjelpe mennesker til å lese den.

Prinsesse Ragnhilds kirke åpner

3. mai blir det høytidelig åpning av sjømannskirken i Rio de Janeiro i Brasil, en kirke som skal bære navnet til avdøde prinsesse Ragnhild.

Vi ønsker deg en velsignet påske!

Gimlekollen Radio og radioens eier Norea Mediemisjon ønsker deg en velsignet påske. Vi ønsker at du og dine skal få en høytid med både avkobling og tilkobling. Og i Gimlekollen Radio vil du kunne høre mange påskeinnslag hvor innholdet nettopp er åndelig tilkobling.

Kristne ber jøder om tilgivelse

Det største felleskristne grunnlovsarrangementet vil be norske jøder om tilgivelse for hvordan Norge behandlet jødene i Grunnloven og under 2. verdenskrig. Det er Reform Norge og Oase som står bak arrangementet på Hedmarktoppen Kristi Himmelfartsdag, 29. mai. En lang rekke organisasjoner, 25 i tallet, er med som innbydere.

Brobyggerpris til Sjømannskirken

Johan Nordahl Brun-prisen tildeles Sjømannskirken for 150 år som brobygger mellom folk og kirke. Prisen blir i år delt ut for tredje gang, og det er nåværende biskop i Bjørgvin bispedømme, Halvor Nordhaug, som har tatt initiativ til prisen.

Fritt Ords pris 2014

"Anne Sender får Fritt Ords pris for å ha løftet frem den jødiske minoritetens historie i Norge og for i en årrekke å ha arbeidet mot antisemittiske holdninger. Som jøde har hun selvstendig og modig satt et kritisk søkelys på den politikken som føres av israelske og palestinske ledere i konfliktområdet, ikke minst etter egne observasjoner av levekår på Vestbredden," uttaler styret i Fritt Ord.

Vi søker sommervikar

Gimlekollen Radio og Norea Mediemisjon søker sommervikar (100%) fra 30. juni til 15. august. Klikk videre for å se fullstending utlysningstekst.

Frelsesarmeen i romaner

Mange nordiske forfattere har avlagt Frelsesarmeen visitter i sine romaner og noveller. Noen ganger er visitten bare en snartur. Andre ganger har man lagt hele handlingen til dette miljøet.

Søker om kristen ungdomsskole

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) har søkt Utdanningsdirektoratet om å få etablere en kristen ungdomsskole i Kristiansand fra høsten 2015. Navnet vil bli Kristiansand Friskole.

Gjenvalgt leder i Kirkerådet

Svein Arne Lindø ble søndag gjenvalgt som leder i Kirkerådet for andre gang. Ved ledervalget på Kirkemøtet 2014 fikk Lindø 76 av 114 stemmer. Lindø har ledet Kirkerådet siden november 2010.

Ny bok om tvil og tro

- Jeg har alltid stilt spørsmål og har alltid hatt behov for gode grunner for å tro på Gud, sier Espen Ottosen. I sin nye bok spør han om ikke det ville vært fornuftig av Gud å gjøre litt mer ut av seg, og om en mer synlig Gud ville ha fjernet tvilen og gitt Ham flere tilhengere.

Kirkemøtet starter torsdag

Kirkemøtet starter torsdag 3. april i Kristiansand. Til og med tirsdag 8. april skal delegatene diskutere saker og gjøre vedtak som har betydning for Kirkens utvikling.

Økende turisme til Israel

I 2013 kom det 3,54 millioner besøkende fra hele verden til Israel, i følge Israels sentrale statistikkbyrå (CBS). Dette er en økning på en prosent sammenlignet med samme periode i 2012, og en økning på fem prosent sammenlignet med 2011.

Ekstraordinær generalforsamling

Det innkalles til ekstraordinær generalforsamling i Sjømannskirken 14. juni for å velge nytt hovedstyre. Bakgrunnen er at hele styret i Sjømannskirken stiller sine plasser til disposisjon.

Uro i Sjømannskirken

I helgen ble det kjent at hele styret i Sjømannskirken nå har trukket seg. "Sjømannskirken har en situasjon hvor hovedstyret anser ikke å ha nødvendig og tilstrekkelig legitimitet for å ivareta styreansvaret," skriver konstituert styreleder Nora Blaasvær i en melding sent søndag kveld, melder Vårt Lands nettutgave.

Fotballbibel på markedet

David Kadel fra Wiesbaden i Tyskland er forfatter og inspirasjonscoach for tyske idrettsutøvere. Nylig ga han ut boken Fussball Bibel. Både for Kader og for mange fotballspillere i Tyskland er troen viktig. Kadel skriver blant annet om hvordan bønn er blitt en viktig del av mange fotballspilleres liv.

Stadig flere ser på kirker på nett

Stadig flere oppdager at det nå er mulig å lese om alle norske kirker og finne bilder på Kirkesøk.
Flere artikler »
06-09 Sang og musikk som gir deg den gode starten på søndagen.
 09-10 Møteplassen etterfulgt av mer sang og musikk.
10-13 Den 2. søndagen i måneden: Magasinprogram og møteoverføring fra Misjonshuset.

 15.30-16.30

Musikken som tar deg inn i søndagsettermiddagen.

20.30-21.30

Radio Martus

Respons 2017

25.-28. september.

Mål: 650.000,-
Innsamlet nå:       510.100,-

              Sist oppdatert 28/09 22:27

Vil du bidra under årets Respons?

  • Du kan ringe oss på 381 45 100
  • Sende SMS: STN + <beløp> til 2077
  • Vippse din gave til 112527

Kontakt

Telefon

381 45 100

E-post

post@gimra.no

Adresse

Postboks 410
Lundsiden,
4604 Kristiansand

Besøksadresse

Gimlekollen Mediesenter
Bergtoras vei 120

Gimlekollen Radio er med i GodRadio, medlem av Norsk 
Lokalradioforbund og medlem av Kristent Radioforum.

Vil du gi din støtte til Gimlekollen Radio?

Kontonummer: 3000.32.22868

webløsning utviklet av mWEB