Tilbake til «Aktuelt»

Ny leder i Misjonssentralen Gjenbruk

Bjarte Rydland (41) blir ny daglig leder i Misjonssentralen Gjenbruk, som står bak Norsk Luthersk Misjonssambands gjenbruksbutikker.

Oppfordrer til skjermfri uke

Fra 4. til 11. april oppfordrer Familie & Medier til å gjennomføre en såkalt skjermfri uke. De vil gjenta fjorårets suksess og inviterer til en uke der man bruker tiden på andre ting enn tv, internett og andre skjermaktiviteter.

Dugnad og gaver gav nytt kjøkken

Det gamle menighetskjøkkenet var i så dårlig forfatning at det trolig ville blitt stengt ved en kontroll. Slik ville ikke menighetsrådsleder Truls Berntsen i Lund menighet ha det. Nå har dugnadsinnsats og generøse gaver gjort det mulig å innvie nytt kjøkken – og ny peisestue.

Syriske kristne under press

Syriske kristne ber om forbønn for landet sitt, etter at de er pålagt undertrykkende restriksjoner av en ekstremistisk gruppe som kontrollerer byen Raqqah.

Å tjene kongen til Harald

Igjen satser Metodistkirken på ettåringstjeneste for personer i alderen 18 til 30 år. Det er nå over 20 år siden metodistene hadde sin siste unge person i ettårstjeneste. Under tittelen Vil du tjene kongen til Harald? lanseres den nye ettåringstjenesten.

Storfilm om Noa på kino

Den bibelske fortellingen har inspirert historien til filmen Noah, som har premiere 4. april. - Vi regner med at denne filmen vil gå på de aller fleste kinoene, sier Michael Reed i norkse Filmweb. På nettsiden Filmweb.no står det at Noah har noen av de mest spektakulære spesialeffektene som noensinne er vist på lerretet. Hollywood-filmen kan skilte med kjente skuespillere.

Ridder første klasse

Tirsdag 18. mars overrekker fylkesmann Ann Kristin Olsen en høythengende fortjenstorden til islendingen Jóhannes Ólafsson, som har bodd mange år i Kristiansand. Hans Majestet Kongen har utnevnt den pensjonerte misjonslegen Ólafsson til Ridder første klasse. Han får utmerkelsen for sitt virke innen helsearbeid i Etiopia, med særlig fokus på helseomsorg for mor og barn.

Vil forsone israelere og palestinere

For fjerde gang arrangeres freds- og forsoningsprogrammet Bridgebuilders, som gir israelske, palestinske og norske ungdommer mulighet til å bygge relasjoner med hverandre.

Ber NRK innskjerpe banning

Kringkastingsrådet ber NRK ta reaksjonene på banning og grov språkbruk på alvor. Rådet anmoder NRK om å utarbeide klarere retningslinjer for språkbruk for egne medarbeidere.

Norea med nettradio for seniorer

Norea Mediemisjon har nylig lansert en ny radiokanal som har fått navnet Norea+. Webpastor Asbjørn Kvalbein forteller til Utsyn at kanalen er beregnet på godt voksne mennesker - fra 60 år og oppover. Han sier at denne aldersgruppen er trofaste radiolyttere, og at de i den nye kanalen får servert forkynnende innslag hver hele time.

Superblink fornyer seg

Den kristne medieklubben for barn, superblink.no, kan nå besøkes fra nettbrett og smarttelefon i tillegg til PC. - Det er viktig for oss å være tilgjengelige der hvor barna er. Og vi ønsker at de skal få møte Jesus der også, sier Torunn Haraldsen, en av redaktørene i klubben.

Shell Fresh støtter Frelsesarmeen

Nylig mottok informasjonssjef i Frelsesarmeen, Andrew Hannevik, en sjekk på 135.945 kroner fra Shell Fresh. For hver solgte baguettmeny i desember, fikk Frelsesarmeen fem kroner. Også i 2012 mottok Frelsesarmeen støtte fra bensinstasjonskjeden gjennom den samme kampanjen.

« Tilbake|Flere sider »

Kontakt

Telefon

381 45 100

E-post

post@gimra.no

Adresse

Postboks 410
Lundsiden,
4604 Kristiansand

Besøksadresse

Gimlekollen Mediesenter
Bergtoras vei 120

Gimlekollen Radio er med i GodRadio, medlem av Norsk 
Lokalradioforbund og medlem av Kristent Radioforum.

Vil du gi din støtte til Gimlekollen Radio?

Kontonummer: 3000.32.22868

webløsning utviklet av mWEB